Nieuws

 • Helllooooooo again!

  Hoi! Hoe gaat het? Hoe was jullie zomer!! Ik hoop goed! Mijn zomer was fijn en ik vind het ook heerlijk om weer te beginnen straks!

  Vanaf maandag 31 augustus start het nieuwe cursusjaar!! Eindelijk weer zingen! Hopelijk blijft het een beetje rustig in Twente omtrent het coronavirus. Het kan voorkomen dat de zangles een enkele keer online zal moeten. Wij streven er uiteraard naar om de lessen toch zoveel mogelijk live te kunnen doen. Daarom is het belangrijk om de maatregelen te blijven nastreven. Op afstand en elkaar vertrouwen in het nemen van onze verantwoordelijkheden. Dat gaat nu super!

  Wat heb ik allemaal in petto voor de leerlingen? Net als voorgaande jaren wil ik ook aankomend jaar weer een leuke projectweek organiseren, waarin ik (samen met Willemijn) leuke workshops zal geven. Ik zal dit jaar wel rekening houden met de mogelijkheid om het evt. online te kunnen aanbieden. Excitingggg!

  En jaaaa, ook dit jaar krijgen leerlingen weer de kans om een liedje in te zingen bij Maarten de Groot in Studio M-Works. Ik verheug me er nu al op!! En wat zou het fijn zijn als live optredens weer kunnen straks! Misschien nog niet in 2020 maar ik hoop dat we in het voorjaar van 2021 toch echt weer live kunnen optreden. Al die evenementen die we de afgelopen maanden hebben moeten missen komen (hopelijk) allemaal weer terug en dan zal ik zeker weer iets leuks organiseren!

  Fingers crossed!

 • Zomervakantie!

  En dan is het alweer zomervakantie! Jemig, wat een gek jaar zo. Even een positieve terugblik op het afgelopen jaar. Want ondanks dat ik zelf veel gezondheidsklachten heb gehad en vervolgens het Coronavirus ieders wereld zo heeft veranderd hebben er ook veel leuke en creatieve dingen plaatsgevonden.

  Een half jaar geleden was bv. het vijf-jarig jubileum feest bij de Houtmaat. Hoe leuk en speciaal was dat! Ik ben me er nu nog meer van bewust geworden hoe belangrijk het is om dit soort mijlpalen met elkaar te vieren. En dan de studio opnames in M-Works Studio bij Maarten de Groot, wat is dat toch altijd een bijzonder mooie ervaring!

  Ook de lessen online waren een behoorlijke uitdaging. En gelukkig is dat allemaal goed verlopen en heeft het ook veel creativiteit gebracht, net als die leuke challenges en quizzen. Al met al was het een bewogen jaar.

  In de eerste week van september zal het nieuwe cursusjaar starten. Ik kijk er nu al naar uit! Wil jij ook dolgraag op zangles? Vanaf eind augustus verzorgen we weer proeflessen.

  Een heeeeele fijne zomervakantie allemaal!

  Liefs, Willemijn & Annemarie.

  Foto door Frank Wes: Merle Brinkman met haar prachtige performance tijdens het vijf-jarig jubileum feestje!

 • Wil jij dolgraag op zangles? Doe vóór de zomer nog een proefles! Vol = vol.

  Hoooi!

  Het is alweer juni en dat betekent dat we alweer de laatste periode van dit cursusjaar zijn ingegaan. Wat gek zo hè! Normaal gesproken zijn er in deze tijd altijd veel leuke evenementen waar leerlingen kunnen optreden en nu valt dat ineens allemaal weg. Ik ben wel heel blij dat Willemijn en ik de leerlingen gelukkig ook weer in de studio kunnen ontvangen! Over haar gesproken..

  Goed nieuws! Vanaf september zal Willemijn ook vaste lessen geven! Hoe leuk is dat!! Dus we hebben meer plekjes vrij! We geven les van maandag t/m zaterdag en bieden verschillende lesvormen aan. Zo kun je kiezen voor een vaste lesvorm, elke week of om de week. Je kunt kiezen uit een les van 30, 45 of 60 min. Zowel individuele- als duoles is mogelijk. De tarieven verschillen per lesvorm en vocal coach. Naast een vaste lesvorm blijft de rittenkaart ook mogelijk. Deze bestaat uit 10 lessen van 30 of 45 min. Nieuwsgierig? Vraag de lesvormen en tarieven op.

  Wil je graag een proefles? Scroll naar beneden en meld je aan. 💕

  Xx

 • Na de meivakantie weer LIVE in de Studio! Kijk de video m.b.t. de maatregelen!

  Super goed nieuws!!! Na de meivakantie mag ik volgens de richtlijnen van het RVIM in ieder geval weer vocal coaching geven in de Vocal Studio!! Natuurlijk wel aan de hand van getroffen maatregelen en mits we allebei gezond zijn. Groepjes kunnen voorlopig helaas nog niet, maar één op één dus wel!! Zin in!!!!

  Speciaal voor jullie heb ik een video gemaakt waarin je ziet hoe we de zangles straks weer in de Vocal Studio kunnen doen, met een veilige afstand. Wel vraag ik ook jullie verantwoordelijkheid. Indien je klachten hebt zoals genoemd in het filmpje (dit geldt ook voor mijzelf) dan doen we de les online. Zo niet, dan mag je straks kiezen wat je wilt. Indien je in een risico groep valt is het misschien verstandig om voorlopig echt thuis te blijven, maar laten we in ieder geval alles in overleg doen.

  Belangrijk om te weten is dat alleen degene die les heeft naar binnen mag. Alles voor onze veiligheid. De iPad in de Vocal Studio kunnen jullie even niet gebruiken, dus neem je eigen tekst mee of zoek de tekst op via je mobiel. Ook het toilet is tijdelijk niet bereikbaar. Tijdens de zangles kunnen we voorlopig geen liptril doen. Lax Vox bubbelen kan wel, maar alleen als je zelf je bubbelbuisje en flesje meeneemt.

  Ik kan niet wachten om jullie weer live in de Vocal Studio te zien en horen!!!! Let’s sing!!! 🥳

 • Vrolijk Pasen!

  Hoi allemaal,

  Wat heerlijk dat het zonnetje weer lekker schijnt hè! Ik word er helemaal vrolijk van! En super creatief! Daarom heb ik een aantal leuke dingen geplaatst op instagram, waaronder een Quiz, een Ad-lip Challenge en een 30 dagen Song Challenge. Doe je ook mee?

  Vandaag is het 1e Paasdag en ik wil heel graag dit prachtige filmpje met jullie delen, gemaakt door Charlotte Kroezen. Ze heeft het Zweedse nummer ‘Gabriellas Sång’ in februari ingezongen bij Maarten de Groot tijdens het studio project. En daar heeft ze vervolgens deze mooie clip bij gemaakt. Te mooi om niet te delen! (Zie hierboven.)

  De tekst is poëtisch en gaat over het geloven in jezelf, zelfvertrouwen, en durven zijn wie je echt bent! Echt prachtig!

  Vrolijk Pasen allemaal!

 • Mijn online ervaring

  Online zingen. Ik zie het overal, over de hele wereld. Ik heb altijd gedacht dat dat toch bijna niet goed kan gaan, omdat je niet alles optimaal kunt horen. Het afgelopen jaar ben ik me er meer in gaan verdiepen en door alle omstandigheden heb ik nu de kans om het veelvuldig uit te proberen, met stemmen die ik allemaal al goed ken! Wat een luxe positie eigenlijk weer! Want hoe belangrijk is het om een stem goed te kunnen horen! Na de studie als Universal Voice Teacher heb ik op zo'n hoog level leren luisteren naar de stem, zo specifiek en zo nauwkeurig. Dat kan bijna niet online. En toch kom ik erachter dat het wel mogelijk is. Zeker omdat ik de stemmen van m’n leerlingen al goed ken, kan ik hierdoor beter nagaan of ik iets online goed heb gehoord of niet. En ik ontdek een nieuwe manier van luisteren, online. Hoe waardevol!

  Het luisteren naar de stem online zal niet zo nauwkeurig kunnen (tot nu toe, wie weet wat de technologie ons brengt) als wanneer iemand live in de Vocal Studio naast me staat te zingen. Maar ook dat is niet helemaal waar. Het valt me op dat bepaalde dingen lastiger zijn om te horen, zoals bv. luidheid. Al moet ik zeggen dat mijn oren zich steeds meer ontwikkelen door op deze nieuwe manier naar de stem luisteren. Maar wat me óók opvalt is dat sommige dingen nog beter en verfijnder te horen zijn, zoals bv. een kraak. Normaal gesproken moet je wel echt dichtbij staan en muisstil zijn als je zó specifiek wilt horen wat er gebeurt. Interessant is deze periode dus zeker!

  Wat heb ik nog meer gemerkt? Dat de internetverbinding erg belangrijk is. Als iemand de router beneden heeft staan en op zolder de online zangles doet dan kan dat (zeker bij minder snelle verbindingen) een probleem geven. Via What's App Videocall is de geluidskwaliteit niet zo goed. Via FaceTime is de kwaliteit verrassend goed en bij Tutoroom is dat ook het geval. Wel hangt alles dus samen met de internetverbinding.

  Dan, een microfoon. Ik heb al veel research gedaan om te kijken of ik de kwaliteit van de zangles online nog meer kan verbeteren. En ik kom nu in de volgende fase aan waarin ik wat meer wil uitproberen met microfoons. Ik zelf gebruik al een microfoon, maar een paar leerlingen hebben er ook eentje die ze kunnen aansluiten op de computer. Ik zal mijn ervaringen uiteraard met jullie delen.

  Wat ik super leuk vind is de creativiteit die de afgelopen weken nog meer in mij naar boven komt. Ten eerste als het aankomt op online. Hoe kan ik het zo leuk mogelijk maken voor de leerling, en hoe kan ik alles er professioneler laten uitzien, in de kleuren en het lettertype van mijn website, kan ik leuke opdrachten maken of misschien iets leuks organiseren, hoe kan ik een online les op een mooie manier laten zien in een foto of filmpje, dat soort dingen. En ik krijg zoveel energie van al die creativiteit!

  Al met al is mijn online ervaring dus erg goed! Ik ben blij dat het op deze manier mogelijk is om toch lekker te kunnen blijven zingen en lesgeven. Het is een mooie uitkomst voor in de toekomst, mocht iemand bv. een keer de deur niet uit kunnen maar toch liever geen les willen missen. Ik heb al best veel respons gehad op de online lessen, maar ik blijf nieuwsgierig naar jullie ervaring, dus voel je vrij om deze met me te delen!

  Hierboven zie je een filmpje van een online coaching met Noortje Voorhuis. Ze zingt het liedje 'If The World Was Ending' van JP Saxe ft. Julia Michaels. Hoe mooi! En dan die tekst! Zeker nu in deze rare tijden!

 • Vocal Coaching ONLINE

  Zo! Ondertussen geef ik alweer twee weken alle Vocal Coaching Online! Door alle hectiek ben ik helemaal vergeten de website up to date te brengen.

  Naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19 heb ik twee weken geleden besloten dat de zanglessen tijdelijk online worden gegeven. Gezien de omstandigheden voel ik mij verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de mens. Ook ik wil graag verspreiding voorkomen en het juiste voorbeeld opvolgen. En als we door deze bizarre omstandigheden dan toch heel veel thuis zullen zitten de aankomende weken is het misschien juist des te leuker om veel te zingen! Hoppa! Online les dus!

  Ik geef online les d.m.v. van Tutoroom. Dit is een nieuw online leerprogramma wat op dit moment ontwikkeld wordt en waarbij ik de mogelijkheid heb om in de testfase mee te doen om het programma zo op z'n best te maken. Ik heb nu al twee weken intensief gewerkt met dit programma en het leuke hiervan is dat je elkaar zowel kunt zien als horen, maar daarnaast ook bestanden aan elkaar kunt doorgeven en aantekeningen kan schrijven/tekenen op een virtueel whiteboard. Ook kan ik zelfs een YouTube filmpje delen die we dan tegelijkertijd kunnen zien.

  Ik zal binnenkort iets meer vertellen over mijn ervaringen m.b.t. online zangles. Laten we voor nu in ieder geval de veiligheid en gezondheid van iedereen voorop stellen en laten we dankbaar zijn dat we in ieder geval lekker kunnen zingen (al dan virtueel) om toch wat leuks te kunnen doen in deze rare tijden.

  Blijf gezond allemaal! 🍀🙏🏼

 • NIEUW! Zangles op zaterdag bij Vocal Coach Willemijn!

  Super leuk nieuws! Dit is Willemijn! En zij zal vanaf nu zangles geven in de Vocal Studio op de zaterdagen! Wil je graag een proefles bij haar? Meld je dan aan via de website. Vol = vol.

  Even voorstellen:

  Hey!

  Mijn naam is Willemijn van Strijen en ik ben 22 jaar! Op mijn elfde ontdekte ik het zingen en sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt. :)

  Ik ben opgegroeid in Doetinchem waar ik mijn eerste zanglessen kreeg op de muziekschool.

  Ik studeer aan de Popacademie op het Conservatorium ArtEZ te Enschede en zit momenteel in mijn derde jaar. Ook geef ik al een aantal jaren zangles/workshops en ga ik nu dus ook bij de Vocal Studio lesgeven!

  Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk uit naar het horen van al jullie mooie stemmen!

  Liefs,

  Willemijn

 • Geslaagd Studio Project en Schrijverscafé

  Hooooii!

  Whaaa! Januari en februari, wat is er alweer veel gebeurd! Naast drie (!) Do It Workshops in Metropool hebben er de afgelopen maanden twee super leuke projecten plaatsgevonden!

  Ten eerste het jaarlijkse Studio Project. Afgelopen week mochten leerlingen een liedje inzingen in een professionele studio! Hoe gaaf is dat! Naast dat het een hele bijzondere ervaring is, is het ook super leerzaam en vooral héél leuk! Elke leerling heeft een half uur de tijd gekregen en wauw, wat zijn er prachtige opnames gemaakt! Met dank aan Maarten de Groot van Studio M-Works!!! Nieuwsgierig? Kijk op instagram voor foto’s en filmpjes.

  Dan een tweede project. In de Bibliotheek in Hengelo is het Schrijverscafé ‘In de pen’ actief. Dit is een plek om ideeën en ervaringen uit te wisselen, een plek om geïnspireerd te raken. Iedere laatste woensdag van de maand is het Schrijverscafé geopend en staat een ander thema centraal. Daarbij komen deskundige professionals aan het woord over verschillende aspecten van het schrijven. Een vast onderdeel is de schrijfopdracht in een van de literaire genres, zoals een kort verhaal, een column, een sprookje of een gedicht. Dit keer stond de opdracht in het teken van muziek. Schrijver deelnemers kregen de opdracht om een Engelse Popsong te vertalen naar zingbaar Nederlands. En een selectie van deze liedjes hebben een aantal leerlingen van de Vocal Studio LIVE uitgevoerd. Wat was dit een bijzondere ervaring!

  Ik heb nog meer leuk nieuws, maar voor nu wens ik jullie een hele fijne voorjaarsvakantie!

  Liefs, Annemarie

 • Vocal Studio VIJF JAAR!!!

  Wauwww! Wat een week!! De projectweek was zó leuk met de workshops. Afgelopen zondag was het Vijfjarig Jubileum Feestje. Wat heb ik genoten!! Het was een super vol programma, en ik vind het zo leuk dat er echt veel mensen zijn komen kijken. Een prachtige dag om op terug te kijken! En jeeeemig wat een cadeaus en prachtige reacties heb ik mogen ontvangen!!! Ik ben zo trots op alle leerlingen!! En ik ben zo ontzettend blij dat de Vocal Studio zo goed loopt! Vijf jaar alweer!! Wat vliegt de tijd! Maar wat is het mooi om van je passie je werk te mogen maken! Ik ben echt dankbaar voor dit alles!

  Fotograaf Frank Wes heeft mooie plaatjes geschoten en deze zal ik binnenkort met jullie delen, bedankt hiervoor Frank!! Ik wil Carel Weijschede en de bediening van ‘De Houtmaat’ uiteraard nogmaals bedanken voor de goede zorgen, alle leerlingen, ouders, familie en vrienden die er waren, Indy voor het lenen van de fijne beamer tijdens de projectweek, Arjan voor de geluidsset en Klarie, Gerhard, Luuk en m’n vriendinnetjes Maud en Emmy voor al jullie hulp afgelopen zondag.

  Het was een speciale dag en wat heb ik prachtige dingen mogen horen en zien! Special Guest Anne Noor, super dat je er was en wat zing je toch prachtig! En oeee natuurlijk hebben we het Secret Mission project live laten horen! Zie hierboven het resultaat!!!

  Een mooie afsluiting van het jaar 2019! Op naar 2020! Ik wens jullie allemaal een goede jaarwisseling! Volg je hart, geloof in jezelf en jaag je dromen na, want wie weet komen ze uit!