Groepsles

Vocals to the Next Level & Vocal Choir Clinic

In ‘Vocals to the Next Level’ leer je de 4 pijlers, 4 stemkarakters en 8 klankkenmerken van het Universal Voice Systeem kennen. In 18 lessen van 1,5 uur creëer je gedurende 1 cursusjaar een stevige basis aan kennis & zangtechniek, om je vocale mogelijkheden vervolgens uit te breiden d.m.v. variaties en effecten. Hoe leuk is dat!

Er zijn zoveel verschillende zangtechnieken en zoveel verschillende termen. Soms is het lastig om te begrijpen wat een term ook alweer betekent, laat staan hoe we het ook alweer moeten toepassen, en dan ook nog eens te begrijpen waarom dit nu eigenlijk helpt. Het Universal Voice Systeem is een universeel systeem waarbij alles wordt uitgelegd in Jip & Janneke taal. We keren terug naar de basis. Wat doen we intuïtief als we spreken, fluisteren en roepen? Aan de hand van 4 pijlers, 4 stemkarakters en 8 klankkenmerken kunnen we elke muziekstijl leren zingen. Niet alleen zul je beter begrijpen waarom bepaalde oefeningen dienen om je liedje in welke muziekstijl dan ook beter te kunnen zingen, ook zul je je gehoor beter ontwikkelen om zelf te leren horen en herkennen wat er nu eigenlijk gebeurt in jouw favoriete liedjes.

‘Vocal Choir Clinic’ is een op zichzelf staande clinic waarbij we meerstemmig gaan zingen. En het leuke is dat we alle 18 lessen een ander genre zullen doen. Denk aan Pop, Rock, Soul, Jazz, maar ook Keltisch, Reggae, Classic Rock, Funk, Country, Blues, etc.

Het is de bedoeling dat we stijl gebonden leren zingen. Verschillende genres hebben verschillende muzikale kenmerken. Dus bij Rock zal zingen met een rauw randje aan bod komen, bij jazz juist zingen met een beetje lucht en donkerte. Timing is verschillend per stijl, laid back (hangend in de tel) zingen, on the beat (op de tel) of juist ahead (voor de tel). Ook wordt er in sommige stijlen veel meer melodisch gefraseerd, denk b.v. aan coloraturen (snelle loopjes) in R&B. Daarnaast is de meerstemmigheid in verschillende stijlen anders opgebouwd.

Voor wie?

Vocals to the Next Level is geschikt voor volwassenen met een minimale leeftijd van 18 jaar. Vocal Choir Clinic is geschikt voor volwassenen en junioren vanaf 16 jaar. Beiden zijn voor zowel beginners als gevorderden. De groepen zullen starten bij een minimaal aantal van 9 vocalisten.

Kosten etc:

€ 55,- per maand inclusief BTW (gedurende 12 mnd). Zowel Vocals to the Next Level als Vocal Choir Clinic vinden plaats op de maandagavond in Hengelo. In Deventer start Vocals to the Next Level op de donderdagavond. Het gaat om 18 lessen van anderhalf uur.

Wil je graag meer informatie? Vraag dit hier aan.