Nieuws

 • ‘It’s beginning to look a lot like..’

  Jeejj, de kerstliedjes vliegen me alweer om de oren tijdens de zanglessen! Ondanks dat we nog vol in de pepernoten zitten. ;-) Het einde van 2019 nadert, en dat houdt in dat er weer een leuke projectweek aan komt. Binnenkort meer hierover.

  Afgelopen week mocht ik weer een leuke Do It workshop verzorgen, dit keer voor leerlingen van het Bataafs Lyceum in Hengelo, in samenwerking met Metropool. Zo leuk om telkens met jonge mensen te mogen werken en ze te helpen om een goed eindresultaat neer te zetten!

  Net als de projectweek komt ook het vijf-jarig jubileum van de Vocal Studio in zicht. Op 22 december zullen leerlingen optreden bij de Houtmaat, daar waar het allemaal begonnen is voor mij. Een feestje dus!! Met o.a. een special guest! Wie o wie? Stay tuned..

  Nog meer leuks. Aanstaande vrijdag staat Noortje Voorhuis in het voorprogramma van de band Just Like Us in Metropool. De band viert hun vijf-jarig jubileum en Noortje mag vooraf haar eerste echte eigen show geven! Hoe leuk is dat! En dat nadat ze net afgelopen week de winnares is geworden van Montivoices, een zangcompetitie op het Montessori College. Hierbij heeft Charlotte Kroezen de Talentprijs gewonnen! I am proud of you ladies!

  Hebben jullie m’n artikel over het Universal Voice Systeem al gezien? Hierin vertel ik waarom ik zo’n fan ben geworden van deze nieuwe zangtechniek. Check het artikel hier.

 • The Joy of Teaching - nieuw cursusjaar

  Hoooii!

  De zomervakantie is voorbij en het nieuwe cursusjaar is aangebroken! En dit cursusjaar staan er uiteraard weer allemaal leuke dingen op de planning, waaronder een samenwerking met het Schrijverscafé in De Bibliotheek Hengelo, de leuke Do It Workshops in Metropool, een projectweek, het jaarlijkse studio project, nog meer live optredens ennnn..... het vijf-jarig jubileum van de Vocal studio!!!

  Jaaaa! In januari 2020 bestaat de Vocal Studio alweer vijf jaar!!! Feest!! En hoe kan ik dat beter vieren dan met jullie!! Ik ga daarom een Vocal Studio Gig organiseren. Optredens door leerlingen! Iedereen is van harte welkom! En natuurlijk op een locatie waar we een borrel (of een frisje) kunnen drinken! Waar, wanneer en hoe maak ik later bekend!

  Voor nu eerst een goede start met de lessen. Dat ging even niet helemaal zoals gepland met dank aan de griep en een flinke keelontsteking, maar na veel ijsjes, citrosan, moeders kippensoep en rust kan ik bijna weer zingen. Wat een zegen!

  Nog even leuk om te vertellen: eind mei hadden Liesbeth en ik een super gave fotoshoot met concertfotografe Hiske van Keulen. Zij heeft de afgelopen maanden gewerkt aan haar project dat gaat over tatoeages in de muziek. Ze heeft hiervoor muzikanten gefotografeerd die een tatoeage hebben, of mensen die een muzikale tattoo hebben. Liesbeth en ik hebben allebei eenzelfde muziektattoo op onze pols en aangezien ik Liesbeth ook nog eens zangles geef, kwam het idee van Hiske om samen op de foto te gaan. Dat vonden wij natuurlijk hartstikke leuk! En nog leuker is dat bovenstaande foto vanaf vandaag te zien is tijdens de expositie in Haus Westerhof in Bad Bentheim - Duitsland. De titel van de foto is ‘The Joy of Teaching’, perfect toch? De expositie zal te bewonderen zijn tot 13 oktober op zaterdagen en zondagen tussen 14.00 en 17.00 u. Hoe leuk! We zijn zelfs een postcard nu! ;-)

  Nou, genoeg nieuws voor nu. Tot snel!

 • Geslaagd als Universal Voice Teacher!!

  Jeeeejjj!! Ik ben zooo blij!!! Want, ik ben geslaagd!!! En daardoor is mijn nieuwe titel nu officieel Universal Voice Master Teacher. Zo zo zo, een mond vol hihi! 

  De afgelopen twee jaar heb ik vele weekenden doorgebracht in Amsterdam. Het heeft veel energie gekost, maar wat is het dat allemaal waard geweest! Ik heb zo ontzettend veel bijgeleerd over de stem, maar ook over akoestiek, het leren luisteren naar een stem op verschillende frequenties, alle nieuwe ontdekkingen over de stem, zowel in effecten als anatomisch, aangezien er nog steeds nieuwe dingen worden ontdekt dankzij de nieuwe technologieën en mogelijkheden van tegenwoordig. Ik heb alle informatie opgeslokt, want wat vind ik de stem toch een bijzonder instrument!! En al deze informatie kan ik weer met m’n leerlingen delen. Door deze nieuwe zangtechniek ben ik zelf een betere zangeres geworden, maar behoor ik nu ook tot één van de tot nu toe weinige zangpedagogen die deze zangtechniek beheersen en ook officieel mogen uitdragen. En dat voelt behoorlijk speciaal! 

  En nu is er dan een eind gekomen aan mijn studie, waar ik ook wel erg blij om ben! Tijd voor andere dingen. Meer tijd voor projecten, optredens voor leerlingen, en ook zelf weer eens wat vaker zingen met mijn dames van XOXM.

  De zomervakantie is begonnen, al zal ik deze maand juli nog proeflessen verzorgen en extra lessen geven aan geïnteresseerden. Vanaf september neem ik ook weer rittenkaarten aan. 

  Ik verheug me al op het volgende seizoen, maar voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne zomer!

  Liefs, Annemarie.

 • Liesbeth ter Braak in ‘Hanna van Hendrik’

  Hoiiii!

  Het einde van dit cursusjaar is alweer in zicht. Jemig, wat is het jaar snel gegaan. Nog een maand en dan is het alweer zomervakantie! Met goed nieuws voor mensen die al een tijdje wachten op een proefles, want vanaf juli zal ik eindelijk weer proeflessen verzorgen! Ook zal ik in juli alvast wat single lessen geven, aan liefhebbers die graag een extra les willen boeken.

  Maar nu eerst juni. Deze maand staat voor mij vooral in het teken van mijn UVS Teacher studie in Amsterdam. Eind juni studeer ik af en dan heb ik hopelijk een mooi diploma op zak met een extra titel. Ennnn eindelijk mijn vrijheid terug. ;-) Het aankomende jaar zal ik dan ook weer meer tijd hebben voor projecten. Ook bestaat de Vocal Studio in januari 2020 alweer vijf jaar! Kortom, tijd om iets leuks te organiseren dus! 

  Nog even een leuke tip! Liesbeth ter Braak, hierboven op de foto, wat een topper is ze! Ze grijpt alles aan! Een tijdje geleden deed ze auditie voor het aankomende theaterspektakel 'Hanna van Hendrik', met o.a. Johanna ter Steege en Huub Stapel. En dan ook met succes! Volgende week is de première en de show zal twee maanden lang draaien, met zo'n 40 shows. De voorstelling vindt plaats op Vliegveld Twente, in Hangar 11. Hoe speciaal!

  Wil je meer weten? Kijk voor meer informatie en tickets op de website: www.hannavanhendrik.nl .

  Foto: Hiske van Keulen

 • 2 foto's

  Lente, projecten, WAK, UVS en meivakantie!

  Heeeeerlijk! De lente is aangebroken! Laat het zonnetje maar komen! Weg met dat gesnotter en gehoest voor velen.. Dat alle stemmetjes maar snel mogen herstellen. Lekker veel bubbelen en water blijven drinken!

  Wat zijn er weer veel leuke dingen geweest de afgelopen periode. Er was een leuke Do It workshop in Metropool met leerlingen van het Montessori College. Ik gaf een leuke studio coaching in de M-Works Studio, met allemaal mannen tijdens een vrijgezellenfeest (zingen en grunten hihi). En natuurlijk zijn de eerste voorjaarsevenementen gestart. Vocal Group Voiced Over (op de foto) trad afgelopen weekend op tijdens de Culturele Zondag in Enschede. Van top tot teen in stijl! Super leuk! 

  Over evenementen gesproken. WAK Hengelo vindt plaats op 16/17/18 mei. Dit jaar helaas geen WAK-ontbijt, maar wel zal Voiced Over optreden op donderdagavond 16 mei tussen 20.00 en 22.30 u in de Waterstaatskerk. Jullie zijn allemaal van harte welkom!

  Ondertussen ben ik ook nog steeds druk met de opleiding. Het Universal Voice Teacher jaar hoop ik over een paar maanden af te ronden. Twee weken geleden hadden we een leuk Universal Voice Symposium, waarbij we super interessante workshops mochten bijwonen. Op Facebook en Instagram heb ik wat leuke filmpjes en fotootjes gedeeld. Onder andere van een workshop door KNO-arts Dr. Rico Rinkel die een LIVE video-stroboscopie uitvoerde met Syd Horster, een Universal Voice Teacher. Hierbij keek Dr. Rinkel met een camera via de mond naar de stemplooien, terwijl Syd allerlei verschillende tonen zong. Hoog, laag, met lucht, helder, zacht. luid, gedrukt, met vibrato. Super leuk om te zien hoe de stemplooien langer en korter worden, of juist meer massa krijgen bij een luide toon. Zeker de moeite waard om ons instrument te bekijken!

  Oja, de meivakantie komt er ook alweer aan. Van 19 april t/m 5 mei zal ik even niet bereikbaar zijn. Fijne vakantie alvast!

 • Meer dan 40 leerlingen in de studio!

  Hoiiii!

  Wat was het weer een geslaagde studio week!! Heeeel erg trots op iedereen. Van jong (jongste is 9 jaar) tot oud, wat is het toch leuk om deze ervaring aan mensen te kunnen meegeven. Van “Hihihi (giechel), oeee hihi ik hoor mezelf” naar “ik klink zoooo anders in mijn hoofd, ik vind het afschuwelijk om mijn eigen stem te horen” tot “wauw, ben ik dit? Wat is dit gaaf”! 

  Haha ik heb alles wel voorbij horen komen. En als er dan twee leerlingen binnenkomen met amper stem (door ziekte) en uiteindelijk toch het nummer er goed op krijgen, dat is te gek! 

  Knap! Doen ze toch maar even zo in een half uurtje allemaal. Ik heb super genoten! En wat een prachtige opnames zijn er gemaakt!

  Maarten de Groot en Jeroen Niessink! Bedankt voor de leuke dagen, ook namens de leerlingen.

  Voor nu even een weekje voorjaarsvakantie. Fijne vakantie allemaal! 

  Ps. Op facebook en instagram staan een aantal filmpjes vanuit de studio. Enjoy!

 • Professionele studio opname!

  Yes, het is weer zover! Net als voorgaande jaren krijgen leerlingen ook nu weer de kans om een liedje in te zingen in een professionele studio. Een super leuke ervaring natuurlijk! Ook dit jaar zullen we dit doen in Studio M-Works bij Maarten de Groot in Enschede. Spannend!!!!

  Natuurlijk wil ik jullie nog een fantastisch 2019 wensen! Officieel ben ik al te laat haha! En ja, de Vocal Studio bestaat deze maand alweer 4 jaar!! Voor volgend jaar moet ik dus wat leuks bedenken. ;-)

  Oja, had ik al verteld dat m’n leerling Hanne heeft meegespeeld als ‘Slimme Saartje’ in de theaterproductie ‘OLIVER! Met een Twentse Twist’ in het Wilminktheater? Op Facebook en instagram staan leuke foto’s!

 • Geslaagde projectweek!

  Wauwwww, wat was het een geslaagde projectweek!! Ik heb zo ontzettend genoten, en wat hebben er veel leerlingen meegedaan zeg! 

  Het hoogtepunt was toch wel de workshop Rock Your Voice, maar dat kan ook bijna niet anders met al die pop/rock effecten. Wat heb ik gelachen! Dit bracht me meteen op het idee om deze workshop vaker aan te bieden, ook voor mensen die geen zangles hebben. Zodra het zover is laat ik het je weten!

  Gistermiddag hebben we de week afgesloten met de Christmas Sing-a-long. Sommige kinderen hadden een leuke kerstmuts op of een leuke rode broek of kersttrui aan! En natuurlijk had ik gezorgd voor wat lekkere chocolaatjes. We hebben het liedje ‘Jingle Bell Rock’ gedaan, die alle kinderen vooral kennen van de film ‘Meangirls’. Er staat een filmpje op instagram van het resultaat! 

  Ondertussen mocht ik gisteren ook nog een leuke Do It Vocal workshop verzorgen voor de eerste middelbare school in Enschede, in samenwerking met Metropool. Ik mocht 7 jonge dames coachen en het was weer hartstikke leuk! 

  Nu is het twee weken kerstvakantie. Ik ben even onbereikbaar en vanaf 7 januari zullen de lessen weer van start gaan. Ook zal ik dan weer mail beantwoorden.

  Ik wens jullie allemaal een hele fijne kerst en goede jaarwisseling! 

  Ps. Hierboven zie je een foto van Vocal Group Voiced Over. Ze traden op tijdens Muziek Bij De Buren. Op fb staat een compilatie van hun optreden. Lekker vintage! 📽

 • Christmas Sing-a-long voor kids!

  Hoi allemaal,

  Hoog tijd voor een update! De dagen vliegen voorbij en kerst komt alweer in zicht. En dat betekent dat het tijd is voor een super leuke projectweek!

  De jaarlijkse projectweek, waarbij leerlingen zich kunnen inschrijven voor workshops, waaronder dit jaar ‘Anatomy Of The Voice’, ‘Master Of Sounds’ en ‘Rock Your Voice’. Daarnaast zal petticoat Katrin Dönnebrink een performance workshop geven aan Vocal Group Voiced Over. Alle workshops zijn voor leerlingen, maar wil jij nou ook zo’n workshop meemaken? Misschien valt er iets te organiseren op jouw school of tijdens een evenement, let me know!

  Omdat het bijna kerst is zal ik op donderdag 20 december een Christmas Sing-a-long organiseren voor kinderen van 11 t/m 14 jaar. Ook als je géén leerling bent mag je je hier voor aanmelden. Samen meerstemmig een Christmas song instuderen! Hoe leuk is dat?   De workshop zal plaatsvinden van 16.30 tot 17.30 u. Aanmelden kan via mail.

  Nog meer leuk nieuws! Het Do It project voor middelbare scholen, in samenwerking met Metropool, zal uitbreiden naar Enschede. Binnenkort zullen dus ook daar leuke Do It workshops plaatsvinden, waaronder natuurlijk de Vocal workshop. Doet jouw school ook mee?

  Last but not least. Op 9 december is er weer een nieuwe editie van Muziek Bij De Buren in Hengelo en dit jaar doet Voiced Over mee. Wil je weten waar ze staan? Kijk in de MBDB krant of op fb. 

  De maand december zit dus vol met leuke vooruitzichten! Volg Facebook en Instagram voor de foto’s en videootjes! 

  Tot snel!

 • Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen en een vintage fotoshoot van Voiced Over!

  Hoooii!

  Het is alweer eind september, wat betekent dat het nieuwe seizoen al even van start is gegaan. Een jaar vol met leuke dingen in het vooruitzicht, zowel voor leerlingen als mezelf.

  Na afgelopen jaar de Universal Voice Master te hebben behaald, ga ik aankomend jaar opnieuw naar Amsterdam om mijn teacher skills te verbeteren en verdiepen. Exciting! Waarom? Omdat het kan, en omdat ik zo’n fan ben geworden van het Universal Voice Systeem. Op fb staat een leuke promo over deze zangtechniek.

  Zeg, hebben jullie bovenstaande Vocal Group al gecheckt? Voiced Over is een Vocal Group bestaande uit 5 dames en 1 heer en ze zingen liedjes van nu in een jaren ‘50/‘60 stijl. Super leuk natuurlijk! En ze hebben toevallig net een super leuke fotoshoot gehad, helemaal op en top vintage! 🤩 Check hun fb pagina voor meer.